Höst ute men vår i sinnet

Ett  tag sen jag skrev så varför inte skriva lite om det som händer just nu.
 
Sist jag skrev så var vår buss inlämnad. Den är numera utlämnad, iaf att pendla mellan Gäddviken och  Örebro eller mellan Gäddviken och Grythyttan.
Jag  går  min utbildning på komvux och har nu kommit fram till psykiatrin. Spännande och för mig ett  nytt ämne att läsa. Mycket hör ju samman till det jag erfarenhet av sen förut, lite psykologi, personlig utveckling, andningsteknik och sunt förnuft. Men som teoretiskt ämne så är det nytt, och allt nytt är spännande att lära sig.
 
Evy-Ann ska bli spa-konsulent och går en två-årig utbildning i Grythyttan. Gissa om jag är stolt över min älskade. Jag har redan anmält mig som frivillig när hon ska öva praktiskt på massagen som kommer under nästa läsårMycket glad.
 
Och så har det ryckt i teaternerven.  Har man än gång börjat med teater så är man fast, för det är skitkul rent ut sagt. En fortsättningskurs på tisdagar och sen får vi se om det blir uppspel till jul eller till våren.
 
Stolt är jag också över Johan som kört i gång med Media-linjen som han länge sökt till. Jättekul att han kommit in på en linje som innehåller saker han tycker jättemycket om att hålla på med.
Och Sofia som snart ska praoa på chokladfabrik. MmmBlinkning, låter ju jättegott, fast jag skulle nog mumsa  i hjäl mig med chocklad.
 
Och så har det hänt en annan sak som inte är så kul men som jag tyvärr inte kan påverka.
Mina föräldrar har sålt sommarstugan. Landet. Stället där jag är uppväxt och som jag älskade att vara på.
De döpte landet till Längtan för länge sen, och det har verkligen gjort skäl för namnet.
Vi bodde där hela somrarna och varje lov under hela min uppväxt, och jag har underbara minnen därifrån.
De vänner som jag lekte med och som är vuxna nu vet att sammanhållningen var jättebra och vi hade jätteroligt. Midsommarafton var en höjdpunkt, och från början hade vi också lill-fester varannan lördag under sommaren och bingo på  midsommardagen, de som orkade upp efter att ha varit uppe hela midsommarafton, och badat näck vid  midnatt vid badstranden.
 
Minnen finns också av att alla ungdomar åkte ut i tre båtar till en ö och grillade och badade. Vi stannade hela dagen och kom hem sent. De äldre tog hand om de yngre och alla fick vara med. Eller när vi satt uppe hela natten och spelade Nya finans  hos en av de äldre av oss.  Minnen som aldrig dör och  som för evigt framkallar leenden på mina läppar.
 
Men nu är det sålt och nya ägarna flyttar in första oktober. Jag får se framåt och tänka att vi faktiskt är de sista som säljer. Alla de andra familjerna som bodde där när jag var liten har för länge sen sålt.
 
Nu njuter jag av naturen och alla djur som jag dagligen möter i Gäddviken. Sista veckan har innehållit en älgko och två kalvar, fem rådjur, två rävar, tre ekorrar, två ormvråkar men inga vildsvin än. Men de dyker nog upp när som helst de också.
 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s