Flyttar från skogen.

Nu har vi flyttat från skogen. Efter mycket prat och ännu mer planerande så har vi äntligen funnit en plats i staden. Lite trängre och inte så mycket djur omkring oss men ändå en rätt bra utsikt över skogen och förbipasserande hundar som är ute och går med sina hussar och mattar. Man lär sig en hel del om hundar, hur de  går, vad de luktar på och hur olika deras hussar och mattar beter sig när de går med hunden i kopplet. Vissa hundar får mycket frihet, andra går stramt i kopplet. Roligt är det i alla fall.

Vi har en hel del planerat framöver också. Vi har sökt jobb över hela norden känns det som. Men i alla fall i Sverige och Norge. Nu väntar vi på svar norr i från. Så det är en spännande tid som väntar. En resa för en av oss också, och senare i höst en långresa för oss båda och för en hel del andra också hoppas vi. En av oss fyllde år igår. Nästan tonåring.

Jag kommer ihåg när jag var nybliven tonåring. Vi bodde på Tengvallsgatan i Örebro och jag nära till min bästa kompis. Vi spenderade mycket tid på curlinghallen som låg nära och tittade på det eviga sopandet och förstod nog inte riktigt varför de sopade som galningar framför klotet som for över isen. I alla fall inte till en början. Det var roligt och ger mig värmen vid tanken på hur det var. Minnen är underliga. De bevaras och man kan plocka fram dom när man vill och använda dom till det man vill. Man kan plocka fram dom när man vill känna sig glad, när man vill vara sentimental, när man vill känna sig kär igen – fast det gör jag dagligen med den underbara fru som jag har, och när man vill fundera över hur livet har ändrats. Och inte minst hur man själv har förändrats.

Jag är 46 år. När jag var tonåring kändes en person som var 46 år väldigt gammal. Eller åtminstone som från en helt annan dimension. Nu är jag där och  jag känner mig inte alls så främmande ungdomen. Många klyschor finns där och jag ska inte använda någon här. Men man håller sig verkligen ung om livet hålls levande och förändras hela tiden. Man behöver stimulans och jag tycker jag har fått en hel del av den vara de sista åren. Och jag tror att hela familjen kommer att uppleva massor av spänning de närmaste åren också. Något att tänka på och att le åt. Som det ska vara.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s