Födelsedagar

Födelsedagar….Nu har min dotter fyllt arton år. 16 maj 1992 så hon dagens ljus för första gången. Och min son fyllde 20 i slutet av förra året, 27 november. Födelsedagar är stort. Allra störst är de första. När ens barn fyller ett så är det väldigt spännande. Och två. Och tre och så vidare. Alla åldrar har sina höjdpunkter. De går samma väg som vi alla gjort. Först blir det talet, de lär sig ord, sen meningar, sen meningar som man förstår… sen krypningen och när de lär sig gå. Sen går det fort.

När ens barn börjat skolan så går det ännu fortare. Och sen är de snart vuxna. Och man tänker, var tusan har åren tagit vägen. De är ju alltid ens barn som man älskar och vill att det ska gå väl för, men ofta går de vägar som man själv inte vågat eller hunnit med att gå.

Mina barn tar studenten snart. Först min son och året efter min dotter. Och så körkort. Körkort är viktigt. Också en milsten i livet. En gräns som man gärna vill komma förbi. Körkort öppnar många dörrar. Och det är roligt. Fast man haft det i snart trettio år så är det lika kul. Fast man ibland har olika uppfattningar om hur körningen ska göras. Alla sätt är bra bara det är säkert eller? Men det måste också vara bensinsnålt, miljövänligt, smidigt, säkert….. och roligt. Inte så jäkla lätt alla gånger. Eller är det föraren som väljer, eller den som har bilen?

Alla oskrivna lagar som barnen måste lära sig som inte vanliga skolan kan lära ut. Livets skola. Mer spännande men också mer definitiv än den traditionella skolan. Allt det som man själv har lärt sig, upplevt, känt, sett och hört vill man inte att barnen ska lära sig eller se och höra. Bara godbitarna. Livets godbitar. Viktigast är ändå att de blir självständiga, att de genom livets skola lär sig att de kan lära sig av misstag och att man finns där och tar emot dom om de snubblar. Som det ska vara. Det finns ingen som gör en så lycklig som när ens barn är lyckligt. Och motsatsen också. Straight to the heart.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s