En ny dag.

Ännu en ny dag. Regn och rusk. Plask i pölen.  I går var vi ute i Gäddviken igen. Vi avslutade lite mer. Jag blev av med bilen, den röda som står, har stått där sen en tid tillbaka. Det kändes skönt, nästan som att man blev av med ett bekymmer till. Inte så lätt att bli av med en bil som står mitt i skogen och som inte går att köra med egen maskin. Så nu är det bara resten kvar. Resten. Och sen är man klar med detta och får ta tag i nästa sak. Det finns ju  en del saker att ta tag i. Många äventyr. Långa resor att se fram emot. Hela året.

Regnet faller. Droppar landar på min panna med en duns. Det känns som en duns. Bara jag hör dunsen. Min panna är het. Inte varm. Het. Jag vill, jag kan, jag ska.Ord som jag levt efter, som jag lärt, predikat, älskat. Finns dom där? Orden, viljan och strävan. Målet närmar sig. Mitt mål som jag satt upp för mig. Som jag skrivit på den där lilla lappen för länge sen. Så små ord, så vanliga, så intetsägande. För dom som inte vet. Dom som inte vet vad som ligger bakom. Orden som jag levt efter och som jag längat efter att uttala för någon. Vem vet vad som ska hända, hur man ska planera. Ord som känns tomma att bara säga rakt ut. Men jag sa dom inte rakt ut. Jag sa dom, och skrev dom, och bestämde mig för att de skulle bli verklighet. En gång. Där, för länge sen. Mina ord som jag har som mina. Som finns i min bok. Som binder ihop livet med det som är allra viktigast. Som har att göra med det som ger oss syre, glädje, värme och självkänsla. Ord som strålar ut från det stora ordet.  Kärlek.

Innan man gör något stort måste man knyta ihop alla lösa ändar. Lämna inga lösa ändar. Inga obesvarade frågor, inga oavslutade affärer, ingen tveksamhet eller tvivel på det man ska göra. Gå med huvudet högt och stå stadigt. Alla beslut här i livet är man ansvarig för, och alla vägar man väljer leder till något annat. Detaljer som utformas till en helhet gör att stora saker formar det som vi alla älskar att vara mitt uppe i. Livet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s