Några rader………

…….om att vara klar. Eller kanske lite mindre “oklar“.Färdig?  Nej,                                                                                                             inte färdig men en bra bit på väg En massa arbete som ger ett resultat och en massa                                                      tankar om hur man borde gjort.
Men i det stora hela….ja rätt bra i alla fall.

Tillbaka i norr. Kortare dagar och nätter som visar sig vara mörka i stället för ljusa. Mörka en stund i alla fall, än så länge. Men mörkare för var dag som går. “Omfamna mörkret”, ni vet….
Jo det är en rätt behaglig känsla som infinner sig när ljuset försvinner för några timmar. Blir lite stilla…….även visuellt…..man ser ju inte så mycket i mörkret. Om man inte är katt förstås. Även om det finns tvåbenta vildkattor så har inte ens de förmågan att se i mörkret. Som tur är..
Lite ska ju vara förunnat endast djurvärlden.

Skolstart. Både i Sverige och i Norge. Stora och små barn börjar skolan igen och det blir spännande också för oss vuxna. En del vuxna börjar ju också skolan förstås. Men inte jag. Inte vi. Inte nu i alla fall.

Och så blir man lite sugen på att ge sig ut och plocka ihop årets bärskörd. Smaska lite på lingon – tuttebär på norska, vilket gulligt namn tycker jag – och lite hjortron – molta tror jag -och  blåbär. Så gott att njuta av och ta fram från frysen när snön ligger som ett täcke över marken. Kanske lite glass eller vaniljsås till….varm hjortronsylt…blåbär och mjölk….lingon och…ja lingon kan man ha till allt. Mina föräldrar hade lingon till stekt salt sill och det var så gott. För hundra år sen..eller nåt liknande.

När sommaren är över så är det dags att jobba på och att se lite på hur man ska tillbringa hösten. Jag brukar ju gå lite kurser.. Mest teater, språkkurser, frigörande dans och personlig utveckling….Vad finns det här i norr? Blir lite spännande att undersöka. Nåt kan ju vara kul att göra. Förutom att simma i nya simhallen när den blir klar…gå skogspromenader och plocka bär tillsammans….och njuta av livet i så många variationer man kan  här bland höga berg och djupa dalar.

Annonser

2 kommentarer på “Några rader………

  1. Therese Rixon skriver:

    Du skriver så bra, så skönt att läsa på nåt sätt!!
    Låter som ni har det bra, men vi saknar er såklart! Kram till er alla i norr!

  2. bhenth skriver:

    Tack för dom orden Therese. Vi saknar er också. Hoppas det blir bättre tid när vi kommer ner nästa gång.Kram tillbaka till er båda från oss alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s