Ett julfirande på ny plats

Så har vi varit i Sverige. Tillbaka hem. Eller vad är egentligen hem? Det stället man bott på i hela sitt liv eller där man bor nu? Är hemmet där man lägger sin hatt? Eller är det där man har större delen av sin familj? Kanske är det där man är folkbokförd? Nej det är för tråkigt att tänka så.

Jag tror man har hemmet där man har sitt hjärta. En plats som man älskar. En plats där man känner varje liten stig, varje buske och varje insekts släktträd och där man utan att tänka på det småsjunger och drar ett djupt andetag och tänker, tusan vad skönt det är att leva.

Det finns ett sånt ställe i mitt hjärta. Ett ställe där jag vuxit upp. Där jag känner till buskarna som vuxit upp till stora träd. Där jag utan att tänka på det smånynnat till min bästa kompis förtret. “Tyst Berra, sjung tyst”, sa han ofta min kompis som jag växte upp med på det stället. Jag saknar honom. Han lever fortfarande men vi umgås inte. Det blir så ibland. Men vi har haft mycket roligt.

En plats där vi la ut ryssjor på våren och fångade gäddor som vi tillagade eller frös  Där vi paddlade eller rodde eller byggde kojor eller bara gick runt till vänner och hängde eller spelade spel hela natten.  Eller satt vid båtbryggan och såg ut över sjön på solnedgången eller soluppgången. Eller så båtarna komma in och log när de stolt visade sin fångst.  Ett ställe där man som barn kan gå ut i mörkret vilken dag som helst och inte vara något rädd, vare sig för mörkret eller för att gå vilse. För man känner till varenda sten  bättre än sin innerficka.

Det stället finns i mitt hjärta. Det finns inte inom räckhåll för mig längre.
Så är jag hemlös då? Inte alls. Jag bor på en underbar plats med en kvinna som jag älskar. Jag har tagit ett stort steg, ett stort val till en plats där jag kommer att lägga vägen för min framtid. Det finns bra med jobb, gott om storslagen natur. Gott om möjligheter att förverkliga sina drömmar. Som man ju alltid har.

Och nu ska vi fira jul här där vi bor i vår fina lägenhet. Julklappar, julmat och julglögg. Kalle på teve och Jingle bells i våra öron. Godis för våra sinnen. Klappar, kramar och nya minnen att stoppa in i hårdisken under håret.

Ser du stjärnan i det blå? Allt du önskar kan du få. Om man längtar riktigt mycket efter något så finns stora möjligheter att det blir verklighet. Den som söker han finner. Be careful what you wish, you might get it all. Efter snart 47 år här på jorden så vet jag att det är sant.  Jag vet också att goda tankar och gärningar smittar mer än den värsta farsot. Så tänk på det under julen och nyåret och börja året med att fundera på hur du ska göra för att göra din medmänniska glad. Du kommer att bli förvånad hur stark glädjens energi är. Kärlek är det enda som man får mer av ju mer man ger.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s