Årets första blogg.…

Nyåret har precis passerat oss. Med bestämda steg gick året 2010 mot sitt slut och överlämnade facklan till 2011. Som genast började springa mot nya horisonter och nya möjligheter. För dom finns. Möjligheterna. Nu är den bästa tiden på hela året att börja göra något som man velat gjort länge och försökt planera in i tidsplanen men inte riktigt lyckats. Nu, och bara nu, finns det tillräckligt med anledningar och energi att sätta planerna i verket. Resten av året kan man ägna åt att hålla skeppet flytande och underhålla dom förändringar som man lovat att man ska genomföra. Nyårslöften helt enkelt.

Många stora saker kommer också att ske i år i min närmaste krets och  närmaste miljö.
Ett efter ett kommer vi till ett annat lägen än under förra året. Alla dom “jag borde, vi borde, det skulle vara bäst om, egentligen skulle vi och vi behöver att” ska genomföras. Det handlar om både lägenheter och hus, vem vet var vi hittar på – tsss.

Och det handlar om att komma igång med rörelser. En rörelse kan vara att röra på sig, simma, springa, skida, resa och fördjupa sig i meditation. En rörelse är att röra sig från en position eller en ståndpunkt till en annan.
En rörelse kan också vara att komma igång med någon typ av aktivitet. En motionsaktivitet av något slag. Ett kreativt skapande såsom teater, målning eller träningsgrupp. Och allt börjar med en vilja och ett mål som avslutas i december i år med ett resultat. Vad hände egentligen i år?

Jag har också en vilja som styr mig åt ett bestämt håll. Jag tror nämligen att allt bara kan bli bättre. Det som är bra nu kan bli bättre. Jag kan bli bättre, mindre slö i vissa saker och mer avslappnad i andra. Snacka om avvägning. Och ord som jag lärt in för länge sen och praktiserat  för att må bra och utvecklas som människa kommer till mig igen.

Jag blir förundrad över hur många som inte kommit lika långt i sin personliga utveckling. Som helt enkelt struntar i att komma vidare till nästa medvetandenivå. Som fortfarande tror och tycker att det här med universella lagar och att kropp och själ hör ihop, att det bara är en massa luddigt snack som vissa använder som verktyg för att smita undan praktiska göromål. Eller för att fly undan verkligheten. Det är naturligtvis inte sant. År av erfarenhet pekar åt motsatt riktning för massor av människor i och omkring min närhet. Så……. Positivt tänkande smittar. Och så tog orden slut…..så kan det bli ibland mitt i natten.

Många bloggare har massor av bilder, glimranden figurer och kloka ord som rullar förbi när man läser bloggen. Jag har mina ord som kommer till mig från huvudet ner till mina fingrar som trycker för glatta livet. Många är de brevvänner jag haft under åren som fått läsa både tre fyra och fem sidor i mina brev. Stackare. Men jag har fått liknande brev så jag antar att dom mottagits med glädje.

Inget jag saknar nu men jag är väldigt glad att jag har haft mina brevvänner över världen. Från USA, New Foundland, Sheffield, Wales, Kina och en massa ställen i Sverige har breven droppat in när det fortfarande var vanligt med “snigelpost” och vanligt mailande till brevvänner.  Nu har jag min blogg och lite andra texter för att få utlopp för min skrivklåda.

Till slut…. Ha ett gott nytt 2011 och sköt om er alla. Livet är faktiskt väldigt underbart bara man tillåter sig att njuta av det.

Annonser

2 kommentarer på “Årets första blogg.…

  1. eila skriver:

    Du e bäst min älskling ❤ ❤ ❤ 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s