Utmana din rädsla..

Den här texten skrev jag i våras. Den är helt sann och jag får ännu gåshud när jag tänker tillbaka och går in i känslan jag hade då..

”Jag ska berätta en historia för er..den har betytt mycket för mig och påverkat mig mycket..det handlar om att våga utmana sin största rädsla.

När jag gick i skolan var jag rädd för att ha redovisning i skolan..att stå inför klassen och prata..jag kunde ibland bli fysisk illamående av tanken att prata inför folk.
Jag sjukskrev mig ibland bara för att slippa..jag fick då göra min redovisning inför endast min lärare när jag var ”frisk”.

Det här höll på långt in i tonåren..när jag var nitton år bestämde jag mig för att utmana min största skräck..och började med amatörteater.
Jag gick ett par kurser och blev med i en teatergrupp..”Bohemerna” i Örebro..mitt absolut första uppträdande inför publik gjorde jag på Amatörteater festivalen 1993 i Örebro.

”En korv i natten” hette den och var en 30 minuters fri tolkning av en historia av Werner Aspenström..jag hade huvudrollen som korvgubbe..
Det var jättestort för mig och jag var så stolt att jag klarade det..min son var då fyra år gammal och stolt över sin pappa.
Jag höll på med amatörteater under hela nittiotalet..sex stycken olika uppsättningar varav de två största..förutom den första..var
som kejsare i ”Kejsarens nya kläder” i sex framträdanden..och den stora uppsättningen ” Hanneles himmelsfärd” som var ett samarbete med Örebro Teater och amatörteatern.

Jag spelade en dubbelroll som vaktmästare och som ”Borgaren som hatade teater”..den spelades i 27 st föreställningar inför fullsatta hus..vilket betydde 170 personer i publiken. Det var ett stort äventyr att träffa de fina anställda skådespelarna på Örebro Teater..och det var min höjdpunkt..och också mitt sista framförande..hösten 2004.
Det är fullt möjligt att utmana sin största rädsla..och komma ut som en stolt överlevare.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s