Blogg100 Dag 2 Bakgrund

Min blogg heter Min Blog om ett underbart liv. Och det är det det kommer att handla om i 100 dagar. Mitt liv här och att förmågan att vara positiv är det enda sättet att komma ur en kris. Kris är inte något negativt egentligen. Det är en situation då man pressas att hitta lösningar och då man hittar verktyg att använda för att kunna mästra livet på ett sätt som gör det till just – ett underbart liv.

Mina närmaste som bor i mitt hjärta säger ibland, var inte så jäkla positiv, det är irriterande. Men dom säger det med glimten i ögat. Och för mig är det, och har varit, ett sätt att överleva. 

Men denna dags blogg heter Bakgrund och här kommer den:

Jag är född 1964 i Örebro där jag bott ända tills för fem år sedan. Jag flyttade då till NordNorge med min fru och fick fast jobb som undersköterska. Jag jobbar nu heltid natt med ensamkommande flyktingar.

Jag är uppväxt utan syskon men har nu tre stycken. Hur går det till? Korta versionen är att jag är adopterad och träffade två syskon när jag var 14 och det sista syskonet när jag var 49 år. Den långa versionen kommer senare. Jag har 99 dagar på mig att berätta den. 

Jag har hållit på med personlig utveckling sedan jag var 18 år och funnit att jag är starkare än jag någonsin trott. Och vad någon annan trott också, och det känns nästan ännu bättre.

Jag har publicerat en novellsamling och kommer att publicera en diktsamling i år. Mitt stora intresse är att skriva.

Att överleva innebär att man hittar nya vägar. Och nya stigar. Och ibland är det inte ens stigar, man får bryta sig igenom en mindre djungel av buskage för att hitta den öppna gläntan av inre frid. Och jag är inte stillastående, jag går fortfarande.

Och nu går jag ner i köket och förbereder mitt kaffe. För nu är det dags att gå upp efter min sömn efter mitt nattskift. I morgon är en ny dag. Vi ses då.

Annonser

2 kommentarer på “Blogg100 Dag 2 Bakgrund

  1. miatankar skriver:

    Trevlig läsning. Till din blogg vill jag återvända! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s