Blogg 100 dag 4.. Att frysa, eller att vara frisk.

Ett underbart liv, hur får man det? Ja bland annat genom att vara frisk. Idag ska jag skriva om hur jag gick från att ofta vara förkyld till att vara förkyld högst en gång om året.

Jag bodde i ett bostadsområde på väster i Örebro. Värmen ingick och elementen var vattenelement. Man kunde skruva upp dom på max utan risk för att det skulle ta eld. Man kunde lägga rentvättade strumpor på elementen om man ville att de skulle torka snabbare. Man gick barfota och i högst en t-shirt inomhus. Och man blev ofta förkyld. Jag var uppväxt på det sättet. Inomhus ska man inte frysa, man ska inte behöva ta på tjocka tröjor och tjocka sockor på fötterna. Jag visste inget annat. Jag luftade ofta genom att ha fönster och balkongdörr öppen. Sen huttrade jag och vred på elementen igen.

Det här förändrades när jag träffade min fru. Hon har alltid sovit med öppet fönster, haft kallt och friskt i huset och är mycket sällan förkyld. Jag ska inte skriva om henne. Men jag ska skriva om min förändring. 

Jag började lufta lägenheten och senare huset vi bodde i. Elementen drogs ner eller stängdes av om det var plusgrader ute. Vi eldade i braskaminen i huset när vi ville ha det varmare. Och vi sov med öppet fönster. Och jag slutade vara förkyld. Långsamt och utan att jag tänkte på det började jag bli friskare och mycket piggare. Värme gör inte bara att virus och bakterier frodas. Det gör också att vi blir trötta. Vi behöver mer vatten och vi behöver tvätta oftare eftersom vi svettas mer. 

Slutsatsen av det här är att jag genom att sänka temperaturen höll mig frisk och pigg och sov bättre. Våra vänner och mina föräldrar bor ännu i Örebro. Många av dom, särskilt mina föräldrar har varmt i lägenheten. Dom har elementen över halv styrka. De har t-shirt inomhus och de känner sig inte utvilade när de vaknar på morgonen. Och de är ofta förkylda. Poängen i det här är fritt för alla att tänka ut själv. Men jag har ett bättre liv nu. Ett underbart liv.

Annonser

2 kommentarer på “Blogg 100 dag 4.. Att frysa, eller att vara frisk.

  1. Intressant inlägg. Jag gillar att ha svalt när jag sover. Men jag är fryssen så jag fryser trots att andra kan tycka att det är varmt hemma. Sitter ofta med sockor och filt på mig. Men jag får huvudvärk av att ha för varmt när jag sover. Jag tror helt klart att du har rätt i den här frågan. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s