Blogg 100 dag 10, Hur mår du, egentligen?

Idag ska jag skriva om de vanligaste meningarna i världen – ” Hur mår du ” och ” Tack jag mår bra ”.

Dessa meningar finns på alla språk och det är något av det första man lär sig när man lär sig ett nytt språk. 
Men tänk om man får ett annat svar än ” Tack jag mår bra ”. Vad många inte tror och räknar med är att man kan faktiskt kan få ett annat svar än man räknat med. Många mår bra men tyvärr finns det de som inte mår bra men ljuger och säger att allt är bra.
När du sträcker ut en hand och frågar hur någon mår, av omtanke eller som artighetsfras, vill du då få ett ärligt svar? Har du tid, kraft och är tillräckligt engagerad för att lyssna och finnas till om svaret du får blir ” Tack men det är inte så bra idag ”. 
Om du känner att du vill veta hur en person verkligen mår – om du tror att personen inte mår så bra som personen ger sken av – fråga istället ” Hur mår du, egentligen? . Och om du får ett annat svar än den vanliga artighetsfrasen ” Tack jag mår bra! ” se det då som ett förtroende som givits dig. Stanna och lyssna, finns till och låt det ta den tid det tar. 
Jag menar att många som mår dåligt och far illa skulle hitta vägar till välmående mycket snabbare om de visste att de ärligt kunde svara på frågan ” Hur mår du? ” och känna sig trygg på att personen som frågar verkligen vill veta hur du mår, av omtanke och inte frågar slentrianmässigt och utan att egentligen bry sig om svaret. 
Jag menar också att genom att vara lyhörd och ibland lägga till ordet ” Egentligen ” till den vanliga artighetsfrasen så kan vi på ett lätt sätt hjälpa våra vänner och medmänniskor att prata ut om hur de ”egentligen” mår. 
Annonser

4 kommentarer på “Blogg 100 dag 10, Hur mår du, egentligen?

  1. Sofhia skriver:

    så bra inlägg du har :), visst är det så. Många av oss idag vill även ge sken av att det är bra hela tiden, vareviga dag. Så ser inte livet ut. Vi borde som du skriver bli mer lyhörda men även våga säga att det inte är bra också.

  2. Bra skrivet om något mycket viktigt; att våga fråga från hjärtat och att våga säga som det är. Ha en bra dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s