Blogg 100 dag 18, I en diktares huvud surrar det.

Idag skriver jag om mig på ett sätt som andra kanske kan uppleva mig. 

I en diktares huvud. Jag har inte alltid upplevt mig själv som diktare, författare. Måste man ha publicerat många böcker och vara känd för att kalla sig själv diktare och författare? Nej tyckte en god vän till mig för flera år sedan. Och det var vad jag behövde höra då. Att det var okej att dikta upp historier, att tänka ut intriger och möjliga lösningar. Ha ett slut på en historia men också två – tre alternativa slut. 
De flesta historier skrivs inte ned men de mest dramatiska kommer jag ihåg. De blir nästan till ett minne. Har jag uppkevt det eller var det en film jag såg? Ofta ser jag mina historier som filmer i mitt huvud och så skriver jag bara ner vad jag ser. Sinnesförnimmelserna är ofta väldigt starka. Jag kan känna doften tydligt, känna pirret i magen, bli allvarligt oroad om huvudpersonen i min historia är hotad eller känna min härligt förälskad om min huvudkaraktär har samma lyckokänsla.
Oftast när jag är mitt i en film, i mitt huvud, så kan mina vänner eller min fru eller barn uppleva mig som inte riktigt närvarande eller smått förvirrad eller till och med smått irriterad. Om min huvudfigur är mitt i en avgörande eller dramatisk del i min film så har jag inte tid för verkligheten. Jag måste ordna så allt ordnar sig till det bästa. Jag kan börja gråta – tyst för jag gråter nästan aldrig högt – om handlingen i min historia blir sorglig eller mycket glädjefull. Tårar kommer både vid stark sorg och stark glädje.
I en diktares huvud. Om jag ser frånvarande ut, fråga mig vad jag ser för film idag, eller om jag kan sätta på paus ett tag.
I en diktares huvud finns plats för både vänner, käresta och barn. Och ibland är de också huvudpersoner. Men ibland måste ni ge mig några minuter. Filmen kan ju inte stoppa bär den är som mest spännande, eller hur?
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s