Blogg 100 dag 36, Påskdagen och solens återkomst.

Idag är det Påskdagen. För det mesta en stilla dag. Tänk Juldagen, Nyårsdagen, Midsommardagen. Och Påskdagen. Man har inte så mycket energi till så mycket om man har haft en Påskafton full av upplevelser. Då tar man det lugnt.

Min Påskafton var inte full av upplevelser. Den var bra och skön och vanlig. Men inte full av så många upplevelser i år. Idag lyser solen starkt. Nyss var det klarblå himmel. Nu är det överskyar som man säger här i Norge. Vet inte om man säger det i Sverige. Men den är i alla fall en sol bakom soldimma på himlen.

Vi bor tillfälligt i en lägenhet i den kommun där jag jobbar. Förutom att vi är kattvakter så är det praktiskt att inte bo i vårt hus tre mil bort. Vi har ännu ingen ny bil sen den förra blev trasig. I veckan hoppas jag det bekymret försvinner.

Jag hoppas också att vårt hus får sol när vi kommer hem dit. Det stora fjället som står bakom huset och där största delen av vår mark ligger – uppe på fjället – det fjället skymmer solen ganska länge på våren. Faktiskt längre än jag mindes sen förra året. Eller så längtar jag extra mycket till solen i år. Det kan vara så också. 

Idag är det förutom Påskdagen också Söndag. Då ska jag skriva mina blogginlägg på Engelska. Det kom jag på nu när jag är i slutet av bloggen – skriven på Svenska. Så det blir en blogg på Engelska i morgon. På sätt och vis är det Söndag då också. Annandag Påsk. Eller andra Påskedag som dom säger i Norge. Det finns inga annandagar här. Bara en annan dag. Och första och andra juledag och Påskedag. 

Så. Blogg 36 skriven. Det här är som att skriva dagbok. Det lovade jag att skriva varje dag när jag var liten. Och det gjorde jag – inte. Jag glömde. Men när jag skrev så uppdaterade jag dagboken med vad som hänt sen sist. Här kan jag inte glömma. Här är det en blogg varje dag i 100 dagar. 64 dagar kvar.

Ses i morgon. Samma tid och samma kanal. Som de sa på teve förr.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s