Blogg 100 dag 45, Wadköping i mitt hjärta.

Idag ska vi åka till Wadköping i Örebro. Wadköping har alltid varit ett av mina favoritställen. En samling gamla timmerhus med en grusad innerplan. Det finns många butiker och konstutställningar där och också ett kafé och en resturang med jättegod hemlagad buffémat. Resturangen ligger en trappa upp, ovanför kafét. Där uppe sitter man under dom tjocka takbjälkarna och äter gott och slappnar av med någon man tycker om.

Förr hade dom lustspelet ” Markurells i Wadköping” på innergården i Wadköping. Vid jul är det julmarknad där och vid Påsk är det Påskmarknad. 
Wadköping ligger vid kanten av Svartån och Stadsparken i Örebro. Stadsparken har otaliga bänkar att sitta på och en välkänd stor lekplats. Det finns också en tennisbana där. Jag var själv där ofta när jag var barn och jag tog ofta mina barn till Stadsparken. 
Mitt emot Wadköping, på andra sidan Svartån, ligger Lilla Holmen. Där finns en stor lekpark och ett lilleputt tåg för barn med små järnvägsövergångar och små stationshus. Man kan också ta en roddbåt över Svartån till Stadsparken. Sista April är det stort Valborgsmässofirande på Lilla Holmen med en stor brasa och fyrverkerier. Lilla Holmen ligger precis bredvid Örebro Universitetssjukhus och det som ligger på sovsalarna där har en fin utsikt över en av Örebros finaste utflyktsmål.
Wadköping var också den plats där jag träffade min fru för allra första gången. Men det är en annan historia.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s