Blogg 100 dag 53, Hen och könsneutral kärlek.

Jag har många gånger tidigare skrivit om att kärleken är blind. Idag utvecklar jag mina tankar. ”Hen” är enligt svenska ordlistan en könsneutral benämning på människor. Man kan också säga att kärleken är könsneutral.

Jag tror att man föds som hen. Man har inga könsroller när man föds. Dom skapas av omgivningen och av föräldrarna. Om man skulle behandlas som könsneutral och bara som en kännande människa oavsett om man är man eller kvinna under hela sin uppväxt – då är det mycket troligt att begreppet att ”kärleken är blind” skulle förankras mycket mer hos oss alla.
Jag tror att om det inte fanns några förväntningar om att en man ska attraheras av en kvinna och en kvinna ska attraheras av en man – då skulle kärleken bli ännu mer blandad mellan könen och ännu fler gränser och tabun suddas ut. Jag bortser från fortplantningsprocessen, det är en annan historia. Det här handlar om attraktionen mellan människor. 
Jag dras till kvinnor och har alltid gjort det. Men jag menar att det är omgivningens förväntningar och de oskrivna lagarna som har skapat villkoren för min – och många andras – attraktion. Vad säger jag då? Jo jag och många andra skulle kunna ha attraherats av vilken människa som helst utan dessa regler. Och de som lever med och attraheras av en person av samma kön känns alltid som ”modig och gränsöverskridande och lite tabu”. Men jag tycker dessa människor är de som skakat av sig de förväntningar och regler som de växt upp med. 
Kärleken är könslös och blind. Man kan bli attraherad av vem som helst oavsett kön, hudfärg, kroppsbyggnad eller nationalitet. Det är dom värderingarna jag lever efter, den livsfilosofin jag har och alltid haft. Men det är inte alltid jag har vågat erkänna eller uttala det för min omgivning. Men det är en sanning som är viktig för mig. Och det är lättare att stå för dom värderingarna nu med det liv jag lever nu och det jobb jag har nu. Och den gränslösa fru jag lever med. 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s