Blogg 100 dag 55, Att vara i solen..och i skuggan.

Idag väntar jag på solen. Eller på att det där stora molnet som skymmer solen ska försvinna. De som känner mig anar redan vad denna blogg ska handla om. Och ni har rätt. Det handlar om att sitta i solen ibland och så kommer det ett moln och skuggar från ljus och värme – i livet.

När man är liten så har man oftast sol på sig. När det kommer ett moln som skuggar flyttar föräldrarna helt enkelt på en, eller blåser bort molnet.
När man blir vuxen vill man förstås alltid sitta i solen och få värme och ljus på sig. Man flyttar sig och väntar och vidtar åtgärder för att kunna vara i solens värme. Men som vuxen upptäcker man att det alltid finns moln i vardagen. Och det är inte alltid möjligt att flytta på sig. Ibland får man helt enkelt skydda sig från kylan eller vara med någon som lyser upp tillvaron trots det mörka molnet.
Att skydda sig från kylan kan innebära mycket. Riktiga moln kan man skydda sig mot genom att helt enkelt ta på sig en tröja. Men för mitt moln, i den här bloggen, hjälper inga varma tröjor. Man får istället vänja sig vid kalla vindar ibland och skydda sig genom att belöna sig själv med små överraskningar i vardagen. När ett mörkt moln dyker upp på himlen får man intala sig – vilket också är helt sant – att molnet kommer försvinna efter en stund. Man kommer att vara frusen och kanske blir ”förkyld” ett tag. Men värmen kommer tillbaka bara man har tålamod och ork.
Och då kommer vi direkt in på ljuset. Om det kommer ett mörkt moln som skymmer solen i vardagen, då kan man umgås med positiva och starka människor som lyser upp där molnet skymmer. En god vän eller en kärlek eller en förälder eller en mentor eller rådgivare – som också kan vara en god vän – kan göra att tillvaron blir ljusare trots att ett mörkt moln skymmer solen.
Att hitta små ljusglimtar även när det ser mörkt ut är ett gammalt och mycket väl fungerande tips som i bästa fall kan rädda liv – ens eget – och i värsta fall bara värma för stunden. I vilket fall som helst så är det en bra metod för att orka och stå ut och skydda sig från kylan. 
Och nu har mitt riktiga moln på himlen försvunnit vidare och solen lyser åter klart. Nu ska jag ta en kopp kaffe och gå ut och njuta. 
Gör det ni också!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s