Blogg 100 dag 62, 1 Maj.

Idag är första dagen på början av sommaren för mig. När jag växte upp var det ofta varmare i Maj än i Juni och Juli. Majtåget såg man på under uppväxten. Mina föräldrar tillhörde arbetarklassen och jag ärvde den från dom. Det var också dagen då In statu tåget – http://sv.m.wikipedia.org/wiki/In_Statu_Nascendi framfördes av elever från Teknis i Örebro, gamla fina Rudbecksskolan som numera är nedlagd. Där gick man på 2 åriga och 4 åriga tekniska utbildningar. Skolan såg ut som ett gammalt slott och var mycket känt och omtyckt i Örebro.

1 Maj var också startskottet för soldyrkare och festprissar att samlas vid Hästhagen i Örebro. En stor park vid sidan av Svartån och Örebros största gymnasieskola – Risbergska skolan. Den skolan ska också läggas ned om ett år. 
Jag själv brukade alltid cykla runt i Örebro och se på människor och alla utekaféer. Jag stoppade till ibland och tog en glass eller en kopp kaffe. Jag började dricka kaffe när jag gick i lågstadiet och var en stor kaffedrickare under min uppväxt, och är ännu. Favoritställena Stadsparken och Karlslund blev de ställena där jag avslutade dagen, lycklig och fri i tanken.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s