Blogg 100 dag 65, Sol i hjärta och sol i sinne.

Mina föräldrar sa ofta att allt löser sig om man har sol i hjärta och sol i sinne. Vet inte om det är en sång också. Men jag har tagit med mig dom orden i livet. 

Sol i hjärta.
Att ha sol i hjärtat betyder egentligen att man har ett gott hjärta. Att man inte låter hjärtat bli försurat av bitterhet och öppna sår. Att man är fylld av godhet och den godheten speglar ens handlingar i livet.
Sol i sinne.
Sol i sinne kan i korthet betyda att man är positiv. Att man ser det ljusa i livet även i mörka korridorer av prövningar. Att ha sol i sinne betyder också att man drar till sig människor med sin positiva livssyn. Och att det ljuset och den positiva livssynen smittar av sig på andra människor. 
Att ha sol i sinne betyder också att man klarar av livet bättre och att man trots svårigheter bibehåller sin glädje och optimism.
Jag tror inte pappa filosoferade så mycket över hur han var, och är. Han bara är som han är, och skoj och glimten i ögat är en del av hans sätt att vara och leva. Jag har tagit efter många bitar av hans sätt att leva. 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s