Blogg 100 dag 77, Bingo och barnbus.

Idag är det inlägg 77. Varje gång jag hör siffran 77 tänker jag på när det var bingo på dansbanan dagen efter midsommarafton. 

Jag och min bästa vän var ofta med och spelade bingo. Jag tror en bricka kostade 5 kronor. Vi brukade ha 3-4 brickor. Vi var duktiga på att hinna med att kolla alla siffror på bingobrickan.
En gång var vi inte med. Det vill säga inte med på dansbanan. Vi smög nämligen under dansbanan. Det fanns ett öppet utrymme där för extra bänkar och bord och det var där vi la midsommarstången under året. 
Nu smög vi alltså där och kikade på människorna genom de smala springorna på golvet på dansbanan. Bingon började och vi väntade cirka 5 minuter. Och så ropade en av oss – ”Bingo”. Ovanför hördes röster och min väns pappa som var bingoutropare sa ” jaha då var det bingo”. Ingen svarade och alla tittade runt för att se vem som hade fått bingo. När ingen svarade fortsatte spelet. Efter några minuter ropade den andra av oss ” Bingo” för full hals. Allt blev tyst däruppe och min väns pappa frågade igen vem som hade fått bingo. Nu tittade alla på dansbanan än mer förundrat. Ingen visste vem som ropat.
Spelet satte igång för tredje gången och min vän och jag kunde knappt hålla oss för skratt. Men efter några minuter vrålade en av oss för tredje gången ”bingo”. Det blev tyst igen. Sen sa någon – ” men hörni, det kommer underifrån”. Då kunde vi inte hålla oss längre utan brast ut i gapskratt. Och vi hörde att våra namn sades på dansbanan, och så brast alla ut i gapskratt. ”Kom genast ut därifrån” hördes min och min väns mammor säga. Vi smög ut på baksidan av dansbanan och sprang långt därifrån och fortsatte att skratta högt.
Sen gick vi ned till stranden och badade.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s