Blogg 100 dag 89, Min mening om meningen med livet.

Dag 89. Siffran 89 är för mig ett år som får mig att le. Min son föddes då och det var det största som hänt mig. Att en del av en själv blir till en ny människa. Han föddes i november men redan i juli var han med på en resa till södra Norge, väl skyddad i en livmoder full av vatten.

1989 jobbade jag på Örebro kommun. Jag städade på biblioteket och Medborgarhuset och trivdes rätt bra. Jag gillade att jobba centralt och båda ställena var jag väl känd med sedan tidigare. På sommaren var mitt första bröllop och på hösten körde jag omkring i en liten wolksvagen Polo. Den var verkligen väldigt liten och rymde egentligen bara fyra personer och alla satt trångt. Hösten var kylig och när november kom så var det riktigt kallt. I slutet av November så var det både snö och över tio minusgrader. Jag kommer ihåg det för när jag steg in på BB med tjock vinterluva och skinnjacka med fårskinn och glasögon som var immiga av värmen, så möttes jag av skratt. Jag såg nog rätt kul ut.
Meningen med livet enligt mitt sätt att se det, hade precis börjat på sitt första kapitel. Det är helt enkelt så att man ska njuta av livet, uppleva saker och lämna efter sig spår av ättlingar eller skrifter som gör att man har gjort en skillnad för någon eller några. Så enkelt är det. Sen kan filosofer filosofera över någon djupare mening som inte finns. Meningen är att föra människosläktet vidare och bidra till att det nämnda utvecklas genom kunskaper eller insikter. Tanken på att bli glömd är för mig något som ger värre ångest än något annat. 
Meningen med livet nu vid mogen ålder är att skörda frukterna av det man gjort hittills i livet. Alltså uppleva, njuta, hjälpa för att bibehålla det uppnådda och hålla meningen med livet högt. 
Att gå igenom svårigheter är för mig också ett sätt att få svar på hur man ska klara sig levande genom dom och förmedla den kunskapen vidare. Hjälpa andra genom att dela med sig av erfarenheterna.
Så ser jag det. Inte alltid klart men dimman lättar alltid.

Annonser

4 kommentarer på “Blogg 100 dag 89, Min mening om meningen med livet.

 1. villacalifornia skriver:

  Mycket fint skrivet.
  När jag läste texten så var jag tvungen att dubbelkolla rubriken ett par gånger. ”Min mening om meningen med livet”. Jag tror vi alla har fått olika uppgifter i livet, som på ett sätt blir ett kall.
  För de flesta handlar det nog om att föra människosläktet vidare, men där tror jag, att jag är ett undantag. Jag tror att jag fick panikångest, just för att föra den erfarenheten vidare till andra.
  Likaså tror jag att att min kamp för mor också var en mening.
  Jag har aldrig gillat att stå i rampljuset, vilket jag fortfarande inte tycker om. Men när det gällde min panikångest, och mors (van)vård så har jag ställt mig på barrikaderna och ropat.

  • bhenth skriver:

   Tack för dom orden. Jag tror att vi alla har olika mening om livets mening och uppfyller man inte sina egna krav om det så kan man få ångest för att inte nå fram.

 2. Anna Kindstrand skriver:

  Så fint skrivet 🙂 Det här är väldigt intressanta och inspirerande tankar, och när jag läste ditt inlägg fick jag också lust att skriva ett inlägg om vad jag tycker är meningen med livet 🙂 Jag tror att människor ser väldigt olika på saken, och jag tycker synd om de som inte ser någon mening alls. Personligen kommer jag aldrig att bidra till att föra människosläktet vidare, och därför tror jag inte att det är själva meningen med livet. Om så vore skulle ju alla ofruktsamma födas ”i onödan”. Jag tror att man föds med ett syfte, och det gäller att förstå det syftet. Att hitta rätt i livet så att man fyller en mening.

  • bhenth skriver:

   Tack för din kommentar. Jag tror också att man måste hitta sin mening. Och att meningen med livet är olika för olika människor är så vackert också, för det betyder att livet aldrig är meningslöst för någon. Det tar bara olika lång tid att hitta sin egen mening.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s