Blogg 100 dag 92, Mors dag och Mors barn.

Idag är det Mors dag i Sverige. Vi firar våra mödrar och våra barns mammor denna dag varje år. Jag har ringt min mamma och grattat henne.

Länge slet jag med en lojalitetskamp mellan mina två mödrar. Min biologiska och min uppväxtmamma, som också är min känslomässiga mamma. Nu sliter jag inte men det känns ändå konstigt.

Så många högtidsdagar jag missar att fira rent fysiskt när jag bor häruppe. Mina barns och mina föräldrars födelsedagar och mina vänner speciella dagar. Jag ringer och skriver till dom och skickar presenter men ändå. Inte riktigt samma sak.
1992 var också det år min dotter föddes. En av de största dagarna i mitt liv. Maj månad 1992 var en varm månad. Efter två sorgliga händelser i början av maj – en god väns bortgång och vår hunds död – så kom en ofattbar glädje, min dotter. Hon tyckte tidigt om solen och solade redan sin första vecka på sjukhuset. Fast lite berodde det på den lite gula hudfärgen. Nyfödda får ibland lite gul färg. Den sommaren blev en lyckad sommar. Första året är fullt av händelse, ibland från ena dagen till den andra. 
När mina barn växte upp var Fars dag och Mors dag något vi firade tillsammans de första åren. Barn älskar att överraska och jag är likadan. Att se någon bli glatt överraskad är svårt att toppa. Det är en härlig känsla.
Den här dagen firar många av oss tillsammans med sina föräldrar. En del av dom minns sin mamma med olika känslor. Nästan alltid är det saknad. Man vill vara nära en kärleksfull mor så länge det går. 
Låt oss fira den här dagen med glädje och hedra de som skapar och skänker liv till oss alla – Våra mammor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s