Blogg 100 dag 95, Fem små dagar.

Fem dagar kvar av blogg 100. Idag är det dag 95. Idag har jag skrivit två stycken engelska dikter på på min blogg. En helt ny och en engelsk översättning på en dikt jag la ut som offentlig på min FB sida för några dagar sedan, ”Barfota”. Dom tillhör inte utmaningen blogg 100, dom skrev jag förutom.

Dag 95. 1995. Året då jag skilde mig från mitt första äktenskap. 
Året då min mamma fick diabetes typ 2. Hon hade haft känningar redan året innan då vi var på semester i Vemdalen, vid Björnfjäll. Törst och trötthet utan synlig förklaring. 1995 var året hon gick diagnosen diabetes.

Det året jobbade jag vidare som fastighetsskötare på ett bostadsföretag. Jag trivdes mycket gott och mina barn växte så det knakade. Jag läste sagor för dom. Dom sa ofta, ” Pappa, lägg bort boken och berätta i stället.” Och jag berättade om älgen Rune och Bambi och haren Hasse och jag berättade om glassbilen som var gjord av glass.
Minnen som får mig att le ännu. Jag kände att jag gjorde en skillnad. Jag gör det ännu förstås men jag var yngre då. 1995 var jag 31 år. 

Idag är också dagen då jag och min fru firar vår 9 åriga bröllopsdag. 3 Juni 2006 gifte vi oss i Nora kyrka i ett mycket vackert bröllop. Jag hade alltid velat ha ett stort kyrkbröllop och när jag fick det så blev det med den person som påverkat och berört och förändrat mig mest av alla de kvinnor jag känt. Hon är också den kvinna som jag älskar allra mest. Efter vigseln blev det en mycket romantisk resa till Kalabrien i Italien i två veckor då vi också besökte Sicilien. Nästa år firar vi tio år och då ska vi överraska alla som vi känner och förnya våra löften på en plats som vi kommit att älska..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s