Blogg 100 dag 98, Nationaldagen.

Sveriges nationaldag den 6 Juni firas till minne av dagen då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung 1523 och Sverige blev ett enat land och bröt Kalmarunionen, och 1809 års regeringsform som gällde fram till 1974 års regeringsform. Händelserna har samma datum, den 6 Juni.

För mig innebär också Nationaldagen att vara stolt över mitt land och att jag är svensk. Att vara svensk innebär för mig att ha människokärlek och tycka om alla människor oavsett ursprung. 

Att kunna dela med sig av våra traditioner och vår stolthet som nation. Att som svensk förstå att människor har behov och att dom behoven finns hos oss alla. Att vara gästfri och generös och att som Svensk medborgare kunna känna sig trygg både inom Sverige och utanför Sverige. Att Sverige är neutralt och lyssnar till alla sidor i världspolitiken. Och att utanförskap bekämpas aktivt både inom arbetslivet och bland barn. 

Allt det här vill jag ska stå för oss Svenskar. Och jag vill också att vi ska känna samma kärlek för nysvenskar. De älskar också sitt land och vill vara stolt över sitt land, men på grund av krig och förföljelse inte kan stanna utan tvingas på flykt. Kärlek är det enda som man får mer av ju mer man ger. Vi ska ge enormt mycket kärlek till alla våra medmänniskor och nya och gamla vänner så får vi mycket kärlek tillbaka.

Svenska flaggan och Nationaldagen ska hedras. Det ska inte tolkas eller utnyttjas av människor som inte äger människokärlek. Det är inte något fult eller rasistiskt eller nedvärderande mot andra kulturer att hedra Sverige och hissa Svenska flaggan eller sjunga nationalsången. Vi är ett inkluderande land och den tanken måste genomsyra hela denna dagen.
Sveriges Nationaldag den 6 Juni.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s