Blogg 100 dag 99, Doppardagen.

Doppardagen brukar vara i början av Juni här uppe. Förra året hade vi tagit första doppet så här dags. Min fru var först och när hon hade tagit första doppet i havet så kunde ju inte jag backa ur. Manlig stolthet ni vet. Jo det var uppfriskande. Och svinkallt. Ni vet så där när det svider i huden och man nästan tappar andan. Men vädret var mycket varmare förra året.

Första gången jag tog ett dopp här i norra Norge var sommaren 2005 då jag var här för allra första gången. Den allra första gången man kommer hit blir man förstummad över den skönhet och storslagenhet som möter. Bergen som omringar den lilla kommunen, det friska fjällvattnet som rinner ner ur otaliga bäckar från fjället och den enormt friska och syrerika luften. Man blir förstummad. Och inte minst midnattsolen som innebär fullt dagsljus dygnet om. Jag kan säga att jag hade mycket svårt att sova den första sommaren. Dels för att det aldrig var mörkt och dels för att jag var passionerat nykär i min fru. Vi hade träffats tidigare det året och förlovat oss tre månader senare. Och nu, sommaren 2005, blommade det som mest.

Jag älskar henne lika djupt nu och mycket har hänt sedan dess. Vi sommarjobbade här uppe 2009 och fick fast jobb 2010. Sen rullade det på. Åren har varit intensiva och de kommande åren kommer att bli lika intensiva fast på ett annat sätt. Min nyfikenhet för livet och min kärlek till mina närmaste har fördjupats än mer, och det är dags att ta ett djupt andetag. Nu kommer nästa kapitel. 
Missa inte den spännande fortsättningen i mina vidare blogginlägg. I morgon avslutar jag blogg 100. Men bloggen lever vidare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s