En dröm som blir sann..

Att välja slutligt namn, läsa igenom och korrigera och kanske lägga till eller dra ifrån, välja passande omslag som säger något till andra och väcker tankar hos mig själv. Ni kanske förstår vad det handlar om. Jag har länge försökt att få ut mina ord och nu har jag äntligen gjort det.

Tanken på att publicera min diktsamling började i början av 90 talet. Jag började då samla alla mina dikter i en svart anteckningsbok med hård pärm. Dom var då runt 20 stycken.

Som jag skrivit förut började jag skriva i mitten av 80 talet då en brevvän uppmuntrade mig till det. Hon bodde i en stad i Norrland och hade förlorat sin bror i en olycka. Hon skrev många dikter och jag, som bara skrev historier, blev nyfiken på om jag kunde skriva dikter också. Jag hade aldrig skrivit en dikt förr. Och så rullade det på. Jag började älska att skriva dikter och det blev ett sätt att må bra på.

I mina dikter skriver jag om min födsel, min uppväxt, mina förälskelser, min skräck och smärta, min lycka och min förtjusning och min längtan och min sorg. Allt i diktform. Alla dikter är heller inte om mig. En del av dom är de drömmar jag har och om aktuella viktiga saker jag känner starkt för. 

Att publicera denna diktsamling – 100 nålar och 100 kyssar – har varit mycket viktigt för mig som författare och diktare. En del saker och en del upplevelse jobbar jag ännu med för att laga de sår som skapats, och att publicera diktsamlingen är viktigt för att förstå att vissa händelser faktiskt inträffat. De händelserna är ibland svåra att förstå och känns väldigt orättvisa. 

Genom denna publicering kan jag nu gå vidare som författare och slutföra mina påbörjade verk till längre historier och romaner. Det har varit mitt mål så länge.

Till sist – för att förstå denna diktsamling till fullo måste man ibland läsa mellan raderna. Då upptäcker man mest. Allt i diktsamlingen som man förstår som av mig upplevda saker, är sanna. Det är inte hela sanningen men det som skrivs är sant. Men det är också en skön resa i poesi och man också möjligheten att njuta av ordens smekning av sinnet och av att för en stund låta sig förföras av den blandning av drömmar och fantasi som samlingen också innehåller. 
Att njuta är en stor del av livet och för mig också en av meningarna med livet. Om jag kan skänka njutning till några av er genom mina ord och genom att få er att för en sekund stanna upp och öppna era sinnen – då blir jag lycklig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s